Иван Лесов е хореограф на ПФА „Слав Бойкин“, гр. Раковски. През 2016 г. завършва СУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Пловдив, избирайки го заради желанието си да работи в областта на българските танци и хореографията и смятайки че образованието което дава нашата професия „Танцьор“, „Български танци“ е много добра подготовка за бъдещото му висше образование в същата сфера. Ето какво каза той, след като вече се е реализирал в тази област и е сбъднал мечтата си:

„Какво е за мен училището? – То е онези лица и думи, които няма да забравя. Именно тук, в училище, срещнах първите си приятели, които не мога да забравя! Смятам, че училището ми даде много. То ме научи, че знанието седи в основата на всичко. Тук разбрах, че личността на човека зависи от хората около него, от родителите и от учителите. Аз се гордея с моето училище! Народът е казал: „Човек се учи, докато е жив“. В моето училище, разбрах каква е силата на познанието. Въпреки това, то е пътя, а ние сами трябва да продължим напред, защото да се учиш е като да гребеш срещу течението. Щом престанеш, то те връща назад. Мога с гордост да заявя, че в моето училище разбрах какво значи да се учиш, да учиш другите, да знаеш и да се съмняваш, да искаш още и да търсиш, защото търсейки откриваме себе си. Аз съм един горд възпитаник на СУ „Свети свети Кирил и Методий“ гр. Пловдив.“

Валентина Ликова е ръководител на ФК „Хоро“, гр. Пловдив, и работи като артист във Фолклорен ансамбъл „Тракия“, гр. Пловдив. 

През 2017 г. завършва нашето училище и започва невероятният ѝ път за сбъдване на мечтите си. 

Вижте какво каза тя за реализацията, която предлага нашето училище, за престижността на нашата професия „Танцьор“, специалност „Български танци“, и за избора, който всеки трябва да направи.

Да превърнеш детската си мечта в професия, е нещо, което те кара да ставаш сутрин с усмивка. Нашата професия „Танцьор“, специалност „Български танци“, ти дава реализация, развива уменията ти и превръща хобито ти в достоен начин на живот.

Ето какво каза завършилият през 2019 г. нашето училище Ангел Блажев, който в момента работи като професионален танцьор във Фолклорен ансамбъл „Тракия“:

 „След като завърших СУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Пловдив, кандидатствах и ме приеха в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“, гр. Пловдив със специалност „Българска народна хореография“. 

Училището ми даде реализация за професията, с която искам да се занимавам, а именно – българските народни танци. Те не само са моята професия, а и мое хоби. В момента танцувам във Фолклорен ансамбъл „Тракия“ като професионален танцьор. Искам да благодаря на моите учители за добрината и търпението, за получените знания и умения и за това, че ме направиха по-добър човек.“

Иван Донев е моден дизайнер и работи в Италия. Завършва СУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Пловдив през 2006 г. и смята, че професията „Дизайнер“, специалност „Рекламна графика“ е много подходяща основа за изграждане на кариера като неговата. 

„Училището е люпилня на таланти“, казва той, като скромно подминава факта, че е спечелил много престижни международни награди, а неговите творби се показват на дефилета в цял свят и радват сърцата на хората. 

Вижте какво сподели той за преживяванията си като наш ученик и за перспективите, които е получил благодарение на доброто образование и високо квалифицираните учители в СУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Пловдив.За творческия път на Иван Донев можете да прочетете ето тук:

bg.wikipedia.org/wiki/Иван_Донев А във фейсбук можете да го намерите на адрес:

https://www.facebook.com/ivandonevdesigner/

Кристиян Илиев е артист, татуист и художник. Живял е в Испания, Австралия, а в момента – в Англия. Завършва СУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Пловдив през 2010 г. в паралелка с профил Изобразително изкуство и Английски език.

„Най-важното не е името на училището или къде се намира то“, казва той, споделяйки и своята благодарност към учителите, които за миг не са го оставили да поеме по грешен път. Вижте какво споделя той за моментите си като наш ученик. 

Повече информация за Кристиян може да намерите във Фейсбук на следния линк:

https://www.facebook.com/kristiyanilievtattoo