Учениците от Средно училище „Свети свети Кирил и Методий“, гр. Пловдив учат в модерна сграда, разположена на ул. Явор 31. С течение на времето училището се е даказало като привлекателен център за таланти в областта на науката, изкуството и спорта и се нарежда сред едни от най-желаните и престижни учебни заведения в област Пловдив. 

Средно училище „Свети свети Кирил и Методий“, гр. Пловдив е доказал се център на съвременните технологии и иновации. Училището разполага с напълно обновени и модерно оборудвани компютърни кабинети, в които учениците имат възможност да се докоснат до най-новите постижения в областта на компютърните науки. Компютърните зали са оборудвани с последно поколение професионална компютърна техника, удобни ергономични столове, специализирани технически средства, тематични табла, лицензирани софтуерни продукти, климатични системи и др. В тях учениците имат възможността да се докоснат до най-новите постижения в областта на информационните технологии, включително изкуствен интелект, виртуална и добавена реалност, киберсигурност, облачни технологии и много други, което ги подготвя за предизвикателствата на бъдещето и им осигурява завидни компетенции, необходими за успешна реализация и кариера в епохата на дигиталните технологии.

Средно училище „Свети свети Кирил и Методий“, гр. Пловдив притежава богата, модерно обзаведена и уютна библиотека, където думите се превръщат в прозорци към безкрайни светове на знание! Тя е истинска съкровищница на естетиката и предоставя вълнуващи възможности за развитие. В библиотеката ни ще откриете разнообразие от литературни шедьоври, които ще задоволят и най-изискания вкус, предлага множество класически произведения и съвременни заглавия в областта на историята, литературата, науката, изкуството и др. Обособените уютни и комфортни кътчета създават приятна атмосфера за поглъщане на нови знания и откриване на нови светове през страниците на книгите. Библиотеката е мястото, където учениците могат да открият не само материали, за да задоволят учебните си нужди, но и такива за вдъхновение и мотивация за лично и интелектуално обогатяване. 

Нека библиотеката ни бъде Вашето пристанище на знание, където всяка страница отваря вратата към нови възможности и приключения!

Средното училище „Свети свети Кирил и Методий“, гр. Пловдив разполага с модерно обзаведени класни стаи за начален, прогимназиален и гимназиален етап, които са адаптирани според възрастовите особености на учениците. В тези пространства сме създали среда, която не само предлага уют и функционалност за учене, но и възпитава учениците в духа на модерното образование. Нашият подход включва иновативни методи на обучение, интерактивни технологии и персонализиран подход към всеки ученик. Всяка класна стая е оборудвана с необходимата техника и материали, които подпомагат активното участие на учениците в образователния процес. Нашите преподаватели са ангажирани със своето дело и се стремят да вдъхновяват и развиват потенциала на всеки ученик.

Средното училище „Свети свети Кирил и Методий“, гр. Пловдив разполага с модерен STEM кабинет, където се прилага иновативен и интерактивен метод на обучение, съчетаващи науката, технологията, инженерството и математиката. Наличните съвременни инструменти позволяват на учениците да провеждат разнообразни експерименти и проекти в области като роботика, програмиране, електроника, химия, физика и биология. Създадената учебна среда подпомага развитието на учениците, като ги подтиква да разгърнат своите умения и творчески способности.

В кабинета по Химия и опазване на околната среда отваряме вратата към изумителния свят на молекулите, реакциите и елементите. Тук учениците ще имат възможност да усвоят основите на химията и ще могат да се възползват от вдъхновяващите възможности за изследване и придобиване на тайни знания за този магичен и необятен свят. С наличните реактиви, инструменти и оборудване за провеждане на експерименти и демонстрации учениците ще придобият практически опит и умения, които са от съществено значение за развитието им в областта на химията.

Училището разполага с четири напълно обзаведени специализирани кабинета по изобразително изкуство и дизайн, където се предоставя място за творчество, вдъхновение и развитие на таланти в областта на изобразителното изкуство и дизайна. Кабинетите са оборудвани с всичко необходимо за изразяване и развитие на креативността – от класически техники на рисуване и живопис до модерни подходи в дизайна и компютърната графика, тук нашите ученици имат възможност да изразят своите идеи и вдъхновения под ръководството на опитни и доказали се в областта преподаватели. В тях учениците развиват ключови умения за работа с различни професионални устройства, сред които: последно поколение компютърна техника с инсталирани водещи в областта на дизайна лицензирани програми за обработка на изображения и видео, широкоформатни лазерни принтери за пълноцветен печат, 3D принтери, DTG принтер (за директен печат върху тениски), ламинатори, професионални цифрови фотоапарати, интерактивни дисплеи и други.

Училището разполага с две хореографски зали, където се сливат традициите и съвременността, за да предложат на учениците уникално пътуване в света на българските народни танци. Тук ще откриете пространство за изява на Вашите таланти и място да развиете танцовия си потенциал. Кабинетите са оборудвани с всичко необходимо за изучаване на различните танци, ритми и стилове на българската фолклорна традиция. Под ръководството на опитни преподаватели и под съпровода на доказал се корепетитор учениците ще имат възможност да се докоснат до богатството на народните танци и ще се потопят в тяхната уникална изразност и необятна магия.

Средното училище „Свети свети Кирил и Методий“, гр. Пловдив разполага с обзаведен кабинет по безопасност на движението по пътищата, където учениците се обучават и вдъхновяват да станат отговорни участници в пътното движение. Кабинетът е оборудван с необходимото за обучение и симулация на различни пътни ситуации, включително модели на пътища, светофари, пътни знаци, симулантни роботи и други обекти. Обучението включва уроци по правила на движение, безопасност при каране на велосипеди и пешеходство, както и насочване на вниманието и реакциите към пътното движение. Чрез тясно сътрудничество с учителите, специализирани служби в областта на пътната безопасност и родителите се създава среда, в която младите участници в пътния трафик стават осведомени и отговорни граждани.

Средно училище „Свети свети Кирил и Методий“, гр. Пловдив разполага с физкултурен салон и спортни площадки, където здравето, спортът и забавлението се преплитат заедно в едно вълнуващо пространство. Спортните ни съоражения са оборудвани с всичко необходимо за активно участие в различни спортове и физически активности. Тук учениците могат да открият своите спортни предпочитания и да развиват своите умения под ръководството на опитни учители-треньори. Независимо дали става въпрос за баскетбол, волейбол, футбол, тенис или други спортове, нашите спортни съоражения са подходящо оборудвани и предоставят условия за всяко изживяване. Спортните площадки на училището също предоставят разнообразни възможности за провеждане на активности на открито. От игрища за футбол и баскетбол до бегови писти, нашите площадки са мястото, където учениците могат да развиват своите спортни умения и да се забавляват на открито. Физкултурният салон и спортните площадки са не само място за упражнения, но и за изграждане на екипен дух, състезателност и приятелства. Нека всеки ученик открие своята страст към спорта и здравословния начин на живот в нашето училище!

В Ресурсния кабинет се грижим за всеки ученик със специални образователни потребности, като предлагаме индивидуализирани ресурси и подкрепа, съобразени с техните нужди и възможности. Тук нашите ученици могат да развият своите умения и таланти. Работим в тясно сътрудничество с учениците, учителите и техните родители, за да създадем подходяща среда за обучение, възпитание и социализация.

Стаята на семейството е мястото, където ученици, родители, учители, психолози и педагогически съветници обединяват своите усилия, за да се създаде плодотворна и подкрепяща образователна среда. В обособеното пространство се провеждат индивидуални срещи с ученици и родители, за да се обсъдят индивидуалните нужди и поребности, както и напредъка на всеки учащ. В стаята на семейството се поставят основите за успешното партньорство между училище, семейство и общественост, за да се създаде подкрепяща и вдъхновяваща училищна общност, където всеки ученик се чувства уникален, значим, приет, разбран и подпомогнат в своя образователен път. 

В Средно училище „Свети свети Кирил и Методий“ в град Пловдив е изграден асансьор, който не само осигурява равен достъп за всички ученици, включително тези със специални образователни потребности, но и символизира нашата ангажираност към равенството в образованието. Той позволява на всички ученици да достигнат всеки етаж на училищната сграда, независимо от техните физически способности или мобилност. За учениците със специални образователни потребности асансьорът е не просто удобство, но и инструмент за самостоятелност и развитие на техните учебни и социални умения. Той премахва физическите бариери и ги подпомага в техния образователен и социален напредък в училище. Нашата цел е всеки ученик да се чувства приет и уважен в нашето училище, а асансьорът е само един от начините, по които постигаме това.

В просторните коридори на Средно училище „Свети свети Кирил и Методий“, гр. Пловдив се сливат красота и вдъхновение на всяка стъпка. Те не са просто пътища за преминаване, а културни пространства, където образование, творчество и естетика се преплитат. Цветята, които ги украсяват, придават свежест и вдъхват живот, създавайки уютна атмосфера, в която учениците се чувстват у дома. Изложените картини разказват различни истории и предизвикват въображението. Ученическите творби още повече вдъхновяват и украсяват стените, а музеят на втория етаж запазва нашата история и вдъхновява учениците да откриват нови знания и да се свързват с корените на общността. Коридорите не само свързват стаите в училището, но и свързват учениците с красотата на образованието и културата, като същевременно предлагат място за срещи, вдъхновение и растеж за всеки ученик.

Здравето на учениците е винаги на първо място за нас. Медицинският ни кабинет е оборудван с всичко необходимо за оказване на помощ, като квалифицираните медицински специалисти се справят с всякакви здравни предизвикателства, възникнали по време на учебния ден, полагайки индивидуална, професионална и дискретна грижа към всеки ученик.